Stołówka szkolna

W SP Wisznice funkcjonuje stołówka szkolna i przedszkolna. Dzięki stołówce uczniowie mają możliwości skorzystania z obiadów, a przedszkolaki również ze śniadania i podwieczorku. Uczniowie, których rodzice znajdują się w trudnej sytuacji materialnej mogą liczyć na pomoc GOPS –u w postaci refundacji posiłków.

Podstawowym celem i zadaniem stołówki szkolnej i przedszkolnej jest zapewnienie odpowiednio zbilansowanej żywności pod względem ilości i proporcji składników odżywczych. Żywność powinna być dostosowana do potrzeb dzieci i musi spełniać wymogi bezpieczeństwa zdrowotnego. Dlatego też w naszej placówce został wdrożony system HACCP, GHP, GMP. System HACCP obejmuje wszystkie etapy przyrządzania posiłków (od momentu przyjęcia surowców), następnie jego magazynowanie, obróbkę wstępną, termiczną i wtórną. Stołówka szkolna wyposażona jest w nowoczesny sprzęt, a pracownicy zostali przeszkoleni w zakresie powyższych systemów.

 

Pracownicy stołówki szkolnej:

Intendent:

Elżbieta Wiczuk - tel: 83 378 20 06 wew. 3

Kucharki:

Teresa Perchuć, Anna Żwiruk, Magdalena Kuflowska (urlop), Agnieszka Namolnik, Agata Ikwanty

 

KOSZTY POSIŁKÓW

---------------------------------

oddziały przedszkolne

śniadanie - 2,50 zł

obiad (zupa+drugie danie) - 4,00 zł

podwieczorek - 2,50 zł

razem stawka dzienna - 9,00 zł

----------------------------------

szkoła podstawowa

obiad (drugie danie+kompot) - 4,00 zł 

razem stawka dzienna - 4,00 zł

Wpłaty za wyżywienie i czesne.

W roku szkolnym 2020/2021 wpłaty za wyżywienie i czesne należy dokonywać na wskazany poniżej numer konta do 20 dnia każdego miesiąca (nie przyjmujemy wpłat gotówkowych u intendentki):

Szkoła Podstawowa w Wisznicach

14  8055  0006  0007  8214  2000  0001

W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko dziecka oraz klasę/grupę.

Informacja o wysokości odpłatności za wyżywienie za dany miesiąc będzie dostępna do 10 dnia każdego miesiąca:

- Szkoła Podstawowa:

u wychowawcy i w dzienniku elektronicznym,

- Przedszkole:

zostanie wywieszona wewnątrz budynku Przedszkola na tablicy ogłoszeń.

W przypadku gdy rodzice uiszczają opłatę za wyżywienie i czesne prosimy o dokonanie dwóch odrębnych przelewów lub jednego z wyszczególnieniem kwot wyżywienia i czesnego w tytule przelewu.

Prosimy o wpłacanie wyznaczonych kwot i przestrzeganie terminów!

 

Jadłospisy przygotowywane są zgodnie z najnowszymi zaleceniami dotyczącymi żywienia w stołówkach szkolnych przez intendenta Panią Elżbietę Wiczuk i szefową kuchni Panią Teresę Perchuć.

Aktualnie stołówka jest czynna dla oddziałów przedszkolnych i klas I-III

Jadłospis

na okres od 15.03.2021r.   do 26.03.2021r.

Szkoła Podstawowa

  Obiad

15 marzec

2021r.

poniedziałek

Makaron  z białym serem  120-150 g., jogurt  z kawałkami owoców 150g.

Kompot  truskawkowy200ml.

Owoc mandarynki

Alergeny 1,7 *

16 marzec

2021 r.

wtorek

Ziemniaki z koperkiem 120-150g., filet drobiowy pieczony w warzywach100g-150 g 

Pomidory z cebulką 80g;

Woda z cytryną 200ml.

Alergeny 1,9 *

17 marzec

2021r.

środa

Kluski leniwe z cebulką i masełkiem  120-150g., 

Surówka z cebuli, marchwi, jabłka z jogurtem naturalnym 80g.

Kompot wieloowocowy słodzony miodem 200ml.

Alergeny 1,7 *

18 marzec

2021 r.

czwartek

Kasza bulgur120-150g., gulasz mięsny z warzywami 100 -120g., sałatka z ogórków kiszonych, marchwi i cebuli z oliwą 80 g.;

Soczek owocowy -tymbark200 ml.

Alergeny 1,9*

19marzec

2021 r.

piątek

Ziemniaki gotowane 120-150g.,kotlet rybny 100 g., surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka z oliwą 80 g.;

Kompot wieloowocowy słodzony miodem 200ml.

Alergeny 4,1 *

22 marzec

2021r.

poniedziałek

Ryż biały na sypko, potrawka drobiowo-warzywna(marchew ,seler por, cebula) 120 - 150 g.;

Ogórek kiszony 50g

Kompot owocowy 200ml.

Alergeny 1,9,7 *

23 marzec

2021 r.

wtorek

Ziemniaki z koperkiem 120-150g., kotlet mielony100g.,buraczki na goraco 80g.;

Woda z pomarańczą 200 ml.

Alergeny 9 ,3, 1 *

24 marzec

2021r.

środa

Pierogi z owocami 120-150g., bita śmietana80 g.,

Kompot wiśniowy słodzony miodem 200ml.

Alergeny 1,7, *

25 marzec 

2021 r.

czwartek

Fasolka po bretońsku  120 – 150g.,Bułka kajzerka 

Soczek owocowy 200ml.owoc banan

Kompot słodzony miodem 200 ml.

Alergeny 1,9, *

26marzec

2021 r.

piątek

Ziemniaki 120-150g., ryba pieczona z serem 100g.;surówka  z pora, marchwi, cebuli, jabłka z jogurtem naturalnym80g

Kompot wieloowocowy słodzony miodem 200ml.

Alergeny 4*

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, zioła włoskie, cząber.

Zastrzegamy  sobie prawo do modyfikacji jadłospisu !

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producenta użyte produkty gotowe(np.kakao, herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy, produkty               z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

A tak wygląda nasza kuchnia i stołówka w obiektywie:

   

 

 

   

 

 

 

 

     

 

 

 

   

 

Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych 2021/2022

koronawirus

ml

      

aa

galer

Free Joomla! template by L.THEME