Stołówka szkolna

W SP Wisznice funkcjonuje stołówka szkolna i przedszkolna. Dzięki stołówce uczniowie mają możliwości skorzystania z obiadów, a przedszkolaki również ze śniadania i podwieczorku. Uczniowie, których rodzice znajdują się w trudnej sytuacji materialnej mogą liczyć na pomoc GOPS –u w postaci refundacji posiłków.

Podstawowym celem i zadaniem stołówki szkolnej i przedszkolnej jest zapewnienie odpowiednio zbilansowanej żywności pod względem ilości i proporcji składników odżywczych. Żywność powinna być dostosowana do potrzeb dzieci i musi spełniać wymogi bezpieczeństwa zdrowotnego. Dlatego też w naszej placówce został wdrożony system HACCP, GHP, GMP. System HACCP obejmuje wszystkie etapy przyrządzania posiłków (od momentu przyjęcia surowców), następnie jego magazynowanie, obróbkę wstępną, termiczną i wtórną. Stołówka szkolna wyposażona jest w nowoczesny sprzęt, a pracownicy zostali przeszkoleni w zakresie powyższych systemów.

 

Pracownicy stołówki szkolnej:

Intendent:

Elżbieta Wiczuk - tel: 378 20 06 wew. 3

Kucharki:

Magdalena Kuflowska, Agnieszka Namolnik, Agata Ikwanty, Irena Malicka, Barbara Kieruczenko

 

KOSZTY POSIŁKÓW

---------------------------------

oddziały przedszkolne

śniadanie - 2,50 zł

obiad (zupa+drugie danie) - 4,00 zł

podwieczorek - 2,50 zł

razem stawka dzienna - 9,00 zł

----------------------------------

szkoła podstawowa

obiad (zupa+drugie danie+kompot) - 5,20 zł 

razem stawka dzienna - 5,20 zł

Wpłaty za wyżywienie i czesne.

W roku szkolnym 2021/2022 wpłaty za wyżywienie i czesne należy dokonywać na wskazany poniżej numer konta do 20 dnia każdego miesiąca (nie przyjmujemy wpłat gotówkowych u intendentki):

Szkoła Podstawowa w Wisznicach

14  8055  0006  0007  8214  2000  0001

W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko dziecka oraz klasę/grupę.

Informacja o wysokości odpłatności za wyżywienie za dany miesiąc będzie dostępna do 10 dnia każdego miesiąca:

- Szkoła Podstawowa:

u wychowawcy i w dzienniku elektronicznym,

- Przedszkole:

zostanie wywieszona wewnątrz budynku Przedszkola na tablicy ogłoszeń.

W przypadku gdy rodzice uiszczają opłatę za wyżywienie i czesne prosimy o dokonanie dwóch odrębnych przelewów lub jednego z wyszczególnieniem kwot wyżywienia i czesnego w tytule przelewu.

Prosimy o wpłacanie wyznaczonych kwot i przestrzeganie terminów!

 

Jadłospisy przygotowywane są zgodnie z najnowszymi zaleceniami dotyczącymi żywienia w stołówkach szkolnych przez intendenta Panią Elżbietę Wiczuk i szefową kuchni Panią Magdalenę Kuflowską.

Jadłospis

na okres od 06.06.2022r.   do 17.06.2022r.

                                                       Szkoła Podstawowa

  Obiad

 06 czerwiec

2022r.

poniedziałek

Zupa kalafiorowa z ziemniakami  na wywarze z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej  200ml;(7,9*)

Ryż biały 60-70g,Sos słodko kwaśny(marchew,seler,anans,kuklurydza konserwowa,filet drobiowy)   100-120g..(7,1,9*)

 Mus owocowy 120g.

Kompot wieloowocowy słodzony miodem 200ml.

   

07 czerwiec ma

2022 r.

wtorek

Zupa pomidorowa z makaronem  na  bulionie z warzyw (marchew, seler, pora, i porcji rosołowej 200ml.;(1,7,9*)

Ziemniaki z koperkiem 60-70g.

Kotlet mielony-pieczony 80-100g(1,3*)

Mizeria z ogórków zielonych ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym    60g(7*). 

Woda z pomarańczą 200ml;

   

08 czerwiec

2022r.

środa

Zupa ogórkowa z ziemniakami,  na bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej  200ml.;,(,7,9*)

Pierogi z soczewicą i skwareczkami z cebulką  (1,6,7*) 80-90g

Surówka z marchwi,cebuli,jabłka  z jogurtem naturalnym 60g.(7*) 

Kompot wiśniowy miodem 200ml.

   

09 czerwiec

2022r.

czwartek

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami na bulionie warzywnym i porcji rosołowej200ml.(7 ,9*)Ziemnaki z koperkiem   60-70g.  Porcja ryby-smażonej 80-90g,(1,4 *)60g.Pomidory z cebulką ,bazylią z odrobiną oliwy 60g.

Soczek owocowy- multiwitamina 200ml.

10 czerwiec  2022 r.

piątek

Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemnakami   zabielana śmietaną  na wywarze z warzyw(seler,por,marchew i porcji rosołowej 200ml.(3,7,9*)

Makaron z truskawkami  100-120g.(1,7*)

Kompot owocowy 200ml.

   

13 czerwiec 

2022r.

poniedziałek

Zupa brokułowa na wywarze z warzyw (marchwi,selera,pora) i porcji rosołowej200ml (9,1*) 

Kasza gryczana  60-70g(1*) Gulasz mięsny  z warzywami (1,9,7,*) 60-80g, Sałatka z ogórków kiszonych,marchwi,cebuli z odrobiną oliwy 60g,

   

14 czerwiec 2022 r.

wtorek

Zupa zacierkowa na bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej 200ml;(1,9*)

Ziemnaki z koperkiem 60- 70g.

 Kotlet drobiowy 100g. (1,3,*)

Sałatka zielona ze szczypiorkiem,rzodkiewką  z odrobiną śmietany 60g,(7*)

Woda z cytryną   200ml.

   

15 czerwiec 2022r.

środa

Zupa grochowa z ziemniakami na bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej   200ml.;(1,9*)Pierogi ze słodkim serem  i bitą śmietaną  (1,7,*) 80-100g.

Kompot owocowy 200ml. Owoc-banan

   

16 czerwiec 

2022 r.

czwartek

Dzień wolny od zajęć 
   

17 czerwiec

2022 r.

piątek

Dzień wolny  od zajęć
   

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, zioła włoskie, cząber.

Zastrzegamy  sobie prawo do modyfikacji jadłospisu !

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producenta użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy

 

A tak wygląda nasza kuchnia i stołówka w obiektywie:

   

 

 

   

 

 

 

 

     

 

 

 

   

 

 

 

koronawirus

ml

      

aa

galer

Free Joomla! template by L.THEME