Jadłospis Oddziałów Przedszkolnych

Jadłospisy przygotowywane są zgodnie z najnowszymi zaleceniami dotyczącymi żywienia w stołówkach szkolnych przez

intendenta Panią Natalię Wiczuk i szefową kuchni Panią Teresę Perchuć.

Jadłospis

na okres od 14.06.2021r.   do 25.06.2021r.

Oddziały Przedszkolne

  Śniadanie Obiad Podwieczorek

14 czerwiec

2021r.

poniedziałek

Kakao  na mleku 2% 200ml.;

Kanapki z pieczywa zwykłego i razowego z ziarnem słonecznika, wędliną, masłem i pomidore

Zupa z zielonego groszku na bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% z  natką pietruszki 200ml;

Makaron z serem twarogiem 100-120 g., jogurt jogobella 100g g.

Kompot wieloowocowy słodzony miodem 200ml.

Kisiel z jabłkiem 200ml. Biszkopty

Alergeny 1,7 * 1,3,7,9 * 1,7*

15  czerwca

2021 r.

wtorek

Kawa inka na  mleku2%   200ml.; 

Pieczywo mieszane z masłem –kanapeczki z jajkiem,papryką

Owoce suszone – słonecznik, orzechy, rodzynki.

Zupa zacierkowa bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej 200ml.;

Ziemniaki z koperkiem 80-100g., zraziki wieprzowo – drobiowe-pieczone 80g., mizeria z ogórka zielonego i szczypiorku z jogurtem naturalnym 50g;

Woda z pomarańcza 200ml;

 Owoc- banan

Serek danio 150 g.
Alergeny 1,7,8,3* 1,3,7,9 * 7*

16 czerwca

2021r.

środa

Herbata z cytryną 200 ml., 

Pieczywo zwykłe i mieszane z masłem, parówki z szynki, rzodkiewka;

Sos pomidorowy;

Deser mleczno - orzechowy 55 g.

Zupa fasolowa z ziemniakami, na bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej  z majerankiem zabielana śmietaną 18 % 200ml.;

Kluski leniwe z masełkiem i bułką tartą 100-120g., surówka z kapusty pekińskiej, marchwi,kukurydzy i jabłka,ogórka z jogurtem naturalnym 50 g.

Kompot wiśniowy miodem 200ml.

Kasza manna na  mleku 2 % 200 ml.
Alergeny 1,7,* 1,3,7,9 * 1,7*

17 czerwca

2021 r.

czwartek

Zupa mleczna –zacierka

Pieczywo mieszane z masłem i pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem,pomidor

Herbata  200ml.

Zupa pieczarkowa na bulionie z warzyw(marchw,seler,por)i porcji rosołowej z natką pietruszki zabielana śmietaną 18% 200ml.

Ryż brązowy 80-100g.

Udko pieczone 100g-120g.

Sałata zielona ze szczypiorkiem i rzodkiewka 50g.

Woda z cytryną 200ml.

Talerz owocowy-truskawki,winogrona,banany
Alergeny 1,7,4* 1,7,9* *

18czerwca

2021 r.

piątek

Kawa inka na  mleku 2 % 200ml.;

Kanapki z pieczywa zwykłego  i razowego, z masłem, serem żółtym,ogórkiem zielonym

Zupa pomidorowa z ryżem  na bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej  z natką pietruszki zabielana śmietaną 18 % 200ml;

Ziemnaki młode z koperkiem 100 -120g

Porcja ryby –dorsz panierowanej 100g

Sałatka z pomidorów i cebulki 50g.

Kompot wieloowocowy słodzony miodem 200ml

Płatki kulki czekoladowe na mleku 2% 200ml.
Alergeny 1,6,7* 1,3,7,9 * 1,7*

21 czerwca

2021r.

poniedziałek

Zupa mleczna –  kasza manna 200ml.;

Kanapki z pieczywa zwykłego i razowego z ziarnami słonecznika z masłem, polędwicą drobiową w ziołach z papryką i sałatą

Zupa jarzynowana na  bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej  z natką pietruszki zabielana śmietaną 18 % 200ml;

Makaron spaghetti z sosem bolognese 100 - 120 g.;

Kompot truskawkowy 200 ml.

Budyń czekoladowy na mleku 200ml..
Alergeny 1,7* 1, ,7,9 * 7,*

22 czerwca

2021 r.

wtorek

Kakao na mleku 200ml.;

Pieczywo zwykłe i razowe z masłem , pasztet sojowy,ogórek konserwowy.

Zupa szczawiowa z jajkiem na bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej 200ml;

Naleśniki z serem i dżemem 80-100g., 

Kompot malinowy 200 ml.

Soczek 100% owocowy 200ml,herbatniki
Alergeny 1,6,7 * 1 ,3, 9,7* 1*

23 czerwca

2021r.

środa

 Mlek 2%  200 ml.;

Bułka wrocławska z masłem ,dżemem

Owoc -jabłko

Zupa brokułowa  z ziemniakami, na bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej zabielana śmietaną 18 %  200ml.;

Pierogi z mięsem 100-120g., surówka z pora, marchwi i jabłka z jogurtem 50 g.,

Kompot wiśniowy słodzony miodem 200ml.

Herbata owocowa 200 ml.,

Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, wędliną z sałatą i pomidorem

Alergeny 1,7* 1,3,7,9 * 1,*

24 czerwca

2021 r.

czwartek

Kawa inka na mleku 2%  200ml.;

Pieczywo zwykłe i razowe, z masłem, pasta z bsera twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką 

Zupa koperkowa na bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej z ziemniakami 200ml;

Kasza bulgur  80 – 100g., pulpeciki w sosie pomidorowym 80g., mizeria z ogórków i szczypiorku 50 g.;

Kompot wiśniowy 200 ml.

Bułka z cynamonem  Mleko 200 ml.;

Owoc – jabłko.

Alergeny 1,7* 1, 3,9 * 7,1*

25 czerwca

2021 r.

piątek

Mleko 2 % 200ml.;

Bułka kajzerka, z masłem i miodem

Owoc - winogrona

Zupa zacierkowa, na bulionie z warzyw (marchew, seler, por) i porcji rosołowej  zabielany śmietaną 18% 200ml;

Ziemniaki 80-100g., kotlet rybny-pieczony 80 g., Surówka z marchwi,jabłka,szczypioru,kapusty z oliwa  50 g.

Kompot wieloowocowy słodzony miodem 200ml.

Serek homogenizowany 120g.
Alergeny 1,7* 1,3,4,7,9 * 3*

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, zioła włoskie, cząber.

Zastrzegamy  sobie prawo do modyfikacji jadłospisu !

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producenta użyte produkty gotowe(np.kakao, herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy, produkty               z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych 2021/2022

koronawirus

ml

      

aa

galer

Free Joomla! template by L.THEME